Skip to content

Litt fakta om meg, Anne Gunn Halvorsen
Jeg er 38 år, bor i Oslo og kommer fra den vesle bygda Vikedal i Rogaland. Jeg har jobbet som journalist i mange år, blant annet i Dagens Næringsliv, Dagbladet og Skavlan. Jeg har gitt ut flere sakprosabøker (faktabøker) for voksne, blant annet ”Livet og korleis leve det” og ”Stress og korleis leve med det”.

Halve kongeriket-serien skriver jeg sammen med min venninne Randi Fuglehaug. Serien begynner med Arvingen og til sammen skal det bli åtte bøker.

Hvorfor ville du bli forfatter?
Jeg elsker å lese bøker, og synes det er veldig morsomt å dikte opp historier. Virkeligheten er jo ganske kjedelig av og til? Å lese (og å skrive) er en nydelig måte å oppleve nye mennesker, steder og følelser på.

Hvorfor bestemte du og Randi dere for å skrive Arvingen og hvordan utførte dere arbeidet?
Vi blir enige om hva som skal skje, og lager en plan. Så bytter vi på å skrive, som en slags stafett. Det er alltid veldig spennende å lese hva Randi har skrevet! Når vi har laget et førsteutkast får redaktøren vår lese, og kommer med forslag til hva vi bør endre. Så skriver vi på ny, på ny og på ny – og så er vi ferdige og begynner å luke ut skrivefeil og sånn. Det er viktig å ikke vente med å la andre få lese til alt er helt perfekt!

Hva inspirerte deg til å skrive Arvingen?
Vi ville skrive en bok som vi selv hadde hatt lyst til å lese da vi var 16 år. Vi lot oss inspirere av kongefamilien, eventyr og tv-serier.

Hva var deres inspirasjonskilder til å skrive Arvingen?
Vi tenkte mye på tv-seriene Gossip Girl, Skam og klassiske high school-filmer.

Hvordan var oppveksten, var det noen hendelser i oppveksten som inspirerte deg til å skrive boka?
-Oppveksten min var kjempefin! Drev noen «sladreblogger» som kanskje ubevisst inspirerte meg til å dikte fram Lena og sladrekontoen Njus.

Leste du mye i oppveksten, isåfall hvilken sjanger likte du best?
Jeg likte best romaner, leste veldig mye. Husker godt at jeg leste Jostein Gaarder, Olaug Nilssen og «The Beach». Og før den tid elsket jeg Barnevaktklubben.

Har du hatt en favorittforfatter?
Det er mange! Olaug Nilsen, Trude Marstein, Marie Aubert og danske Helle Helle.

Hvilken sjanger liker du best å skrive?
Jeg liker både sakprosa (faktabøker) og ungdomsromaner.

Jobber du som forfatter på heltid, eller har du et annet yrke nå? Hvilket yrke isåfall og hva liker du best å gjøre?
Jeg er journalist og forfatter, jeg liker best å skrive bøker for da kan man styre arbeidstiden selv.

Skal du skrive skuleoppgåve om Arvingen eller ein av dei andre bøkene i Halve kongeriket ? Så utruleg kult! Lykke til! Under ser du ein del spørsmål eg har fått får elevar før. Du må gjerne bruke svara mine i oppgåva di om du vil. Elles kan du sende meg ein mail eller DM på Instagram

Har du noen andre interesser, hva annet liker du å gjøre?
Jeg er veldig glad i å lese, trene bootcamp, gå ut med venner og overnatte ute i naturen. Jeg er også veldig interessert i musikk, og elsker konserter og festivaler.

Har du noen utdanning innen forfatteryrket, eller en utdanning som hjelper deg å skrive?
Jeg har studert litteraturvitenskap. Da lærer man om klassiske bøker fra lenge siden, og blir flinkere til å forstå hva de handler om. Det er et kjempefint studium! Jeg er også utdannet journalist, noe som gjør det enklere å jobbe med faktabøker.